11 september 2011

Sonic Memorial Project: Ljudminnen från World Trade Center

Nyligen fick jag en länk twittrad till mig av en bekant, ett tips om ett spännande ljudprojekt. Genom att efterlysa ljudmaterial från allmänheten ville några amerikanska radiojournalister visa ett annat sätt att minnas World Trade Center än genom de bilder som media publicerat sedan 11 september 2001. Ett väldigt fint projekt. Tack för tipset! Och ni som inte har hört än, lyssna!

Ett reportage om Sonic Memorial Project i P1:s Studio Ett >>

Ett litet fynd på söndagsutflykten

För några veckor sedan packade jag och A picknickväskorna med hembakad pizza, köpekanelbullar och saft och promenerade iväg på söndagsutflykt. Det finns mycket vatten ganska nära häromkring och 'sitta intill vatten' var målet för utflykten. Picknickstället blev en fin liten udde med utsikt mot all båttrafik som passerar in och ut från Stockholm och skärgården. Det blåste en del. Efter större båtar slog större vågor upp på lilla strandremsan framför oss. En av dem så plötsligt att mina skor blev blöta för någon timme framöver. Ett brusande ljud följde efter varje våg, som om det bildades ett prasslande skum när vågorna drog sig tillbaka. Men vi såg inget skum och upptäckte att det fina ljudet i stället uppstod när de små, små stenarna precis i vattenbrynet drogs med tillbaka av vågorna. Det trivsamma, lågmälda rasselljudet blev söndagens akustiska höjdpunkt.

10 september 2011

De 400 klicken

Upptäckte just det nya Blogger-gränssnittet och att man numera kan se lite olika statistik över besökare; antal sedan bloggens tillkomst eller under senaste veckan till exempel, geografisk spridning med mera. För en blogg som jag under alla år förmodat haft en blygsam besökssiffra, om ens någon siffra alls emellanåt (som ju vore logiskt med en så sporadisk uppdatering) är närmare fyra hundra besök under en månad en rätt så spektakulär siffra, tycker jag. Jag är imponerad av att så pass många hittar hit. Och nyfiken på hur det gick till. Hur hittade du hit? Skriv!

Senaste månaden