13 mars 2011

Har du ljudinspelningar från Stockholm?

OLJUD STHLM* har ett nytt, stort och roligt projekt på gång och efterlyser alla möjliga inspelade ljud från Stockholm. Det behöver inte vara några proffsinspelningar, men hyfsat bra (jättebra går så klart också bra). Hör av dig om du vill bidra med ett, några eller massor av ljud!

*OLJUD STHLM är samlingsnamnet för de projekt som jag gör tillsammans med musikproducenten Håkan Lidbo. Flera nya projekt kommer snart, tills vidare finns ett tidigare att lyssna och titta på här >>

9 mars 2011

Vill du gå på promenad?

Nu är det masteruppsatsen som gäller; formulera själva ämnet, läsa in mig på intressanta och relevanta teorier, planera fältarbete, dricka många koppar te.

Ännu är uppsatsämnet inte helt spikat, men det övergripande området är någorlunda definierat: Det kommer att handla om upplevelserna av ljud i staden (Stockholm) och metoder för att utforska dessa upplevelser. Jag vill undersöka hur man inom kulturgeografi och samhällsplanering kan använda sig av lite annorlunda metoder för att förstå hur platser upplevs, och studien kan därför placeras inom den så kallade 'experimentella geografin'. 

Jag tänker mig att metoderna kommer att bli exempelvis promenader/soundwalks i staden och efterlyser personer som är intresserade av att följa med på sådana. De kan göras såväl i grupp som en och en, tillsammans med mig. Det är inte ljudexperter jag söker, utan vem som helst som tycker att det vore spännande att delta. 

Hör av dig om du är nyfiken och vill veta mer! Och snabba ryck!