29 juli 2008

Dags för ny älsklingslista!

Det har trillat in fler favoritljud, dags att sammanställa en ny lista snart! Fortsätt att skriva om favoritljuden, Älsklingsljud: läsarlista #2 kommer snart! Jag känner mig pressad att själv ange ett älsklingsljud, jag ber ju andra att göra det. Men oj så svårt! Kanske skulle listor i olika ljudkategorier underlätta; favoriten bland fordonsljud, skogsljud, matljud... Något att ta itu med i bloggens framtid.

4 kommentarer:

Hanna sa...

Mitt älsklingsljud är lastbilar på långt avstånd. Hur ska jag förklara. Jag menar ganska långt avstånd. Man ska inte alls höra hur de brummar, backar och tutar och sånt där utan mer monotont på långt håll.

kitchensinksounds[a]gmail.com sa...

Lastbilar som åker på motorväg/landsväg? Där jag växte upp hördes ständigt ett monotont lågt dånande från landsvägen på andra sidan ån, bakom skogen. Ett sånt ljud man inte hör förrän man medvetet tänker på det. Förknippar det särskilt med tysta sommarkvällar.

Sparar ditt älsklingsljud till nästa gång jag sammanställer en lista!

Anonym sa...

Hårtorkar konstigt nog. Rationellt nog är det värsta jag vet ljudet av en dammsugare. Den ena suger ut luft den andra blåser ut. Måste ha något med det att göra.

kitchensinksounds[a]gmail.com sa...

Hårtorkar var ett otippat favoritljud! Själv tänker jag nog på det som ganska plågsamt, högt både volym- och frekvenskmässigt. Men det finns väl olika sorter.

Jag minns när jag var liten och vaknade tidigt på vardagmorgonen och hörde hårtorken nerifrån hallen när pappa skulle iväg till jobbet. Han cyklade till bussen vid halv sex varje morgon och ville väl inte cykla iväg i kylan med blött hår. Sen slutade han med den vanan av nån anledning. Ett ljudminne jag helt hade glömt men som dök upp för ett tag sen.