20 maj 2010

Ljudkonst på Slussen - live när som helst

Den dystopiska och bitvis urinstinkande Slussenterminalen har bjudit på spännande ljudupplevelser den senaste tiden. Väntade på bussen igår kväll och hörde ett knackande ljud en bit bort. Två män stod på en sorts maskin och en av dem knackade mot en betongbjälke i terminaltaket. Det lät fint, rytmen och själva ljudet. Hade kunnat vara en fin ljudkonstinstallation. Ofta är verkligheten bättre än de verk som medvetet försökt fånga den, när det uppstår något fascinerande utan att det var meningen, utan regissör. Jag gissar att arbetet med att knacka på betongen har med omvandlingen av Slussen att göra, och då kommer det fler ljud framöver. Jag har sett folk i overaller mäta åt olika håll kring terminalen och nu knackar de.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Härligt! Du borde publicera dina positiva vardagsljudsobservationer så att flera börjar lyssna mer aktivt. Det är ju också lite mindfullness som är så populärt idag och också välbehövligt. Att stanna upp och vara här och nu en stund då och då. Kram mamma

kitchensinksounds[a]gmail.com sa...

kul att du också har tänkt på hur ljudobservationer innebär ett slags mindfullness! det går ju inte att lyssna till ljuden och samtidigt tänka på något annat :)