19 oktober 2010

Jag och stockholmsljuden

Igår hade tidningen City ett ljudspecial där de i sällskap med mig guidade bland stockholmsljuden. Finns att läsa i en pdf-version (18 oktober) >>

Att jag, som det står, saknar panflöjtsindianerna var något nytt för mig. Kanske om jag verkligen tänker efter... Att jag, som man ser på bild, springer runt med hörlurar, är också ytterst sällsynt. Mina fältinspelningar sker mycket mer i smyg. Just när staden låter som vackrast, så vips är jag där och stjäl dess läte.

3 kommentarer:

Daniel sa...

Coolt, just den här artikeln läste ju jag. Sedan dess har ditt namn legat hemma hos mig på en utriven bit gratistidning och först idag googlade fram din blogg.

Nu finns du i mina bokmärken istället så nu kan jag slänga lappen :)

kitchensinksounds[a]gmail.com sa...

Hej! Kul att du läste artikeln. Håller du också på med ljud på något sätt?
/Elin

Daniel sa...

Hej! Nej, inte alls faktiskt. Jag blev bara sjukt faschinerad när jag läste artikeln och tänkte att jag måste kolla upp det närmare någon dag. Jag älskar tanken på att upptäcka nya världar där man redan gått förbi tusen gånger, bara genom att stanna upp och ändra perspektivet lite.

Det vore kul att prova på någon gång, är det lättare att fokusera med en mik och ett par hörlurar tror du eller ska man bara gå ut och försöka vara lite mer uppmärksam?