14 september 2008

Ljud i maten

I tobakshandeln hade de små platta påsar med en rymdvarelse på. Inuti fanns det smuliga tuggummigodiset som knastrade och poppade när det hamnade i munnen, det var lördag det! Det var också länge sedan. Googlade "Candy 'pops in your mouth'", men ingen rymdvarelse kom fram, bara ett annat godis med samma effekt, Pop Rocks, och snusk.


Andra ätbara ting vars ljud är avgörande för känslan när man äter dem:
  1. chips (vilket gör dem till dåligt biosnacks, men bra i alla andra lägen)
  2. halloumi - sällsynt med mat som gnisslar!
  3. långa smala kokkorvar med hårt skinn så det liksom "knäpper" när man tar en tugga. Vegetarisk motsvarighet efterlyses! Sojakorvarna låter knappt alls.
  4. knäckebröd, såklart. Tänk dig ett tyst knäckebröd. Det går inte ens.
  5. kolsyra. Ett glas läsk som det inte fräser och brusar om går bort.
Kom med fler förslag på temat Ätbart!

4 kommentarer:

tfutfu sa...

Rostat bröd! Eller färska baguetter! Eller grekiskt lantbröd med jättehårt "skal" som man kan knacka litet lätt på.

kitchensinksounds[a]gmail.com sa...

ja, och när det gäller bröd är ju ljudet faktiskt ett tecken på
om det är färdiggräddat (knacka på brödets undersida). brukar du knacka på grekiska lantbröd alltså? :)

tfutfu sa...

Ja, precis. Det ska låta på ett speciellt sätt. Ungefär som vattenmeloner (Ett till förslag?) Ja, klart att jag gör! Nej, det gör jag inte. Men jag önskar att jag gjorde. :)

kitchensinksounds[a]gmail.com sa...

Du verkar särskilt förtjust i ljuden man hör från utsidan av maten, knacka på bröd och vattenmeloner :)