Andra ätbara ting vars ljud är avgörande för känslan när man äter dem:
- chips (vilket gör dem till dåligt biosnacks, men bra i alla andra lägen)
- halloumi - sällsynt med mat som gnisslar!
- långa smala kokkorvar med hårt skinn så det liksom "knäpper" när man tar en tugga. Vegetarisk motsvarighet efterlyses! Sojakorvarna låter knappt alls.
- knäckebröd, såklart. Tänk dig ett tyst knäckebröd. Det går inte ens.
- kolsyra. Ett glas läsk som det inte fräser och brusar om går bort.
4 kommentarer:
Rostat bröd! Eller färska baguetter! Eller grekiskt lantbröd med jättehårt "skal" som man kan knacka litet lätt på.
ja, och när det gäller bröd är ju ljudet faktiskt ett tecken på
om det är färdiggräddat (knacka på brödets undersida). brukar du knacka på grekiska lantbröd alltså? :)
Ja, precis. Det ska låta på ett speciellt sätt. Ungefär som vattenmeloner (Ett till förslag?) Ja, klart att jag gör! Nej, det gör jag inte. Men jag önskar att jag gjorde. :)
Du verkar särskilt förtjust i ljuden man hör från utsidan av maten, knacka på bröd och vattenmeloner :)
Skicka en kommentar