24 september 2009

Ljud & boende - berätta mer!

Det kom några fina berättelser om ljud med koppling till boende i samband med ett tidigare inlägg om min kommande flytt. Det här är ett tema som rymmer oändligt många historier - roliga, jobbiga, mystiska! Jag vill höra mer! Det blir nästa lista: Ljuden kring bostaden.

4 kommentarer:

Mokira sa...

Jag bor exakt ovanför Södra Länken i Stockholm. Så pass exakt så att om man åker bil med GPS så säger den "Du har nu anlänt till din destination" när man befinner sig mitt i tunneln.

De har sprängt där hela sommaren och jag blir livrädd varje gång. Det tog flera veckor innan jag fick reda på vad det var dessutom. Emellanåt är sprängningarna så kraftiga att det vibrerar mycket under fötterna. Kittlas lite skönt men samtidigt är det lite läskigt.

kitchensinksounds[a]gmail.com sa...

sprängningar är som läskigast innan själva sprängningen tycker jag. när man hört varningssignalen och väntar på smällen. typ samma känsla när jag vet att väckarklockan eller nåt annat alarm kommer att bryta tystnaden vilken sekund som helst.

men har de inga varningssignaler när de spränger där under ditt hus? eftersom du först inte visste vad det var som smällde/skakade, tänkte jag. spränger de stup i kvarten skulle signalerna iofs kanske bli mer störande än smällarna...

kitchensinksounds[a]gmail.com sa...

eller alltså, det är ju asläskigt om det smäller helt plötsligt förstås. så det är läskigt före OCH medan det smäller, kan man säga.

Mokira sa...

Jamen precis så, menade jag ju. Puss!